keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Miksi Kreikka on meidän kohteemme?
Lapinhulluus on tunnettu käsite. Sen valtaan joutunut ihminen palaa pohjoiseen aina vaan uudelleen. Meille on käynyt samalla tavalla Kreikan suhteen.


Kreikassa lumoaa ensin valo ja lähelle lehahtava lämpö, kun lentokone laskeutuu matkakohteeseen ja astumme ulos. Ajatus lämpimässä, lempeästi kannattelevassa merivedessä pulikoimisesta saa Kreikan kaipuun valtaamaan mielen.


Mutta miksi juuri Kreikka? Löytyväthän nämä samat elementit kaikista Välimeren kohteista ja kauempaakin etelästä.


Kreikka saaristoineen ja vuoristoineen on omaleimainen, ei samanlaisia maisemia ole muualla maailmassa. Kreikkalainen kulttuuri, niin antiikin historiasta tuttu kuin nykypäivän elämäkin, kiehtoo. Kreikkalainen ruoka, kreikkalainen musiikki… Näistä elementeistä vaan syntyy se jokin, joka vetää sinne aina uudelleen.


Kreikkalainen kansanluonne voi toki olla myytti. Onko suomalaista kansanluonnetta olemassa? Kuitenkin, aina matkoillamme olemme positiivisesti yllättyneet siitä, miten luontevan ystävällisesti meitä on kohdeltu. Kreikkalaiset pitävät itse mielellään yllä mainettaan rehellisinä ja vieraanvaraisina ihmisinä. Meillä ei ole tästä eriäviä kokemuksia.


Tietysti kotimaisesta poikkeavaa palvelualttiutta löytyy muualtakin maailmasta, esimerkiksi Kaukoidän matkakohteista. Mutta Kreikassa emme koe riistävämme paikallisia. Kreikka elää matkailusta, ja kuluttaessamme siellä rahaa kreikkalaisiin tuotteisiin ja paikallisiin palveluihin osallistumme samalla talousahdingosta kärsivän Euroopan maan auttamiseen.


Kesällä 2012 vietimme pari viikkoa Pargassa, Pohjois-Kreikassa. Seuraavanlainen teksti oli erään taideliikkeen ikkunassa:

 
Rakkaat turistiystävämme!
Me Kreikan kansalaiset olemme hyvin pahoillamme taloudellisen tilanteemme vaikutuksesta kaikkiin teihin. Kuten kaikki tiedätte, loma- Kreikka on turvallinen, vieraanvarainen  ja ystävällinen.
TÄMÄ EI OLE MUUTTUNUT!

Joten olkaa hyviä ja jakakaa tämä viesti kaikille  ystävillenne, perheellenne ja työtovereillenne ja neuvokaa heitä jättämään omaan arvoonsa se, mitä he kuulevat Kreikan tilanteesta median välittämänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti